Alb și negru


     Alb,negru.O coală de hârtie,un stilou. Viața ni se pune în față precum o coală albă și curată.Stiloul ne simbolizează pe noi... tot ceea ce am scris până acum ne-a adus unde suntem. Suntem suma deciziilor luate în trecut. Bune sau rele,făcute cu pași hotărâți sau mai puțin.
   Noi,uneori scriem rapid, ca nu cumva să ne scape vreun moment de fericire. Dat fiind faptul că fericirea e atât de rară și efimeră. Alteori, ni se usucă penița, simțind că nu mai putem continua,nu mai vrem. Atunci totul devine sec.Viața însăși... lipsindu-i culoarea în obraji. Începem să o vedem doar în alb și negru, ca și când ne-am pune o mască special pentru asta. Ajungem să ne întrebăm atunci care e adevăratul sens al vieții și rostul nostru în ea.
   Viața în nonculori ne arată o altă față. E tristă, plânsă, melancolică dar este și de folos. Ea, scoate tainele ascunse din străfundul sufletului nostru. Ne sensibilizează privirile doar recapitulând-o și lacrimi încep să curgă. Ea, ne conștientizează de ceea ce am strâns în noi... emoții, stări, sentimente, răni, trăiri și amintiri. Unele la fel de vii ca în momentul producerii, rămase intacte de necruțătoarea scurgere a timpului iar altele șterse, presărate cu praful uitării și lăsate în umbră. Gustând din alb și negru, ne readuce la viață atunci când simțim că începem să murim.
  Uitându-ne în clepsidra timpului ne vedem mai clar imaginea formată. Acolo suntem noi și bucăți din viața noastră. După ce ne dăm seama de câștig, un surâs ni se așează stingher în colțul gurii. Am reușit să ne regăsim în alb și negru. Acum depinde de noi cum alegem să ne scriem viața în continuare. Fiind inteligibilă sau pierdută în nonsens. Scriind frumos sau urât. Lăsând amintiri plăcute sau răni în urma noastră.
De aceea, trebuie avut grijă de stilou şi ce lăsăm întipărit cu el în cartea vieții, căci în viață nu există repetiție.
Ce e scris, rămâne scris.

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare de Kafka către Felice

Te-am căutat

Prin harul Lui trăiesc