Toți copiii au nevoie de iubire

Toți copiii au nevoie de iubire, fie ei nou-născuți, mici sau mai mari. Nu contează vârsta atât de mult, ci nevoia acută de iubire și afecțiune cu care aceștia vin pe lume.

Toți copii au nevoie de iubire, fie albi sau negri, scunzi sau înalți, slabi sau plinuți, blonzi sau bruneți. Toți au aceiași nevoie imensă de iubire în viața lor pentru a crește, a se dezvolta, a se simți iubiți, acceptați, înțeleși, valoroși...

Toți copii au nevoie de iubire, atât cei bogați cât și cei săraci, cei sănătoși cât și cei cu nevoi speciale, cei care au o familie, dar mai ales cei orfani.

Toți copii au nevoie de iubire, cei inteligenți și cei pe care îi duce capul mai greu, cei frumoși cât și cei urâți, cei cuminți cât și cei mai poznași. 

Pune un copil într-o atmosferă iubitoare, creează-i un mediu cald, și iubește-l, și mă îndoiesc că viața lui va ajunge o ruină. Lipsa iubirii produce copii cu probleme, e ca lipsa soarelui pentru o plantă în creștere. 

Iubirea e singurul miracol de care are nevoie orice copil pe pământ. 

*

Poate că ți-e dată o împrejurare în viață în care să interacționezi cu un copil a cărui copilărie îți e necunoscută. Fii acel om care să lași o urmă de iubire în acel suflet de copil, care să-i marcheze o amintire scumpă și să atingă viața lui cu iubirea ta. Noi, adulții uităm repede, dar copiii nu, ei țin minte și strâng în comoara inimii lor acele momente în care au fost iubiți. Fii acel om iubitor care să atingă inima unui copil cu iubirea ta!


Postări populare de pe acest blog

Scrisoare de Kafka către Felice

Te-am căutat

Prin harul Lui trăiesc