Păzește-ți inima mai mult decât orice!




Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii!” 
Proverbe 4:23

  Am spus la un moment dat că eu văd frumusețe în om, că înlăuntrul fiecărei ființe stă ascunsă valoare. Acum continui, spunând că acea frumusețe interioară este acolo dacă a fost pusă, dacă au fost alese învățături bune, lucruri deosebite, gânduri de pace și bine. Dacă am păzit inima de lucrurile care ar fi vrut și putut să o spurce, dacă am pus o strajă inimii noastre și am lăsat să intre în ea doar lucruri de preț care duc la întărirea, îmbogățirea și înflorirea frumuseții ei. Atunci inima va fi frumoasă. Și asta se va oglindi în preocupările noastre și vom căuta, să punem măcar un strop de frumusețe în tot ce facem și în orice loc pe unde trecem. 

Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.” 
Matei 12:35

  De aceea, cred că fiecare ființă are de ales ce lasă să-i invadeze mintea, ce-i privesc ochii, ce-i ating mâinile, ce-i spune gura și ce adună în inima ei. Căci din ceea ce vei alege să pui în inima ta, vei avea rodul cuvenit. Ce semeni, culegi. Sădești lucruri bune, culegi lucruri bune. Lași răutatea să-și facă loc, umbletele vor fi rele. Nimic nu se întoarce fără rod, iar rodul îl vezi în timpul vieții tale pe-acest pământ. Tu alegi, ori binele ori răul, ori lumina ori întunericul, viața sau moartea. Și alegem în fiecare zi... 

  •  ”Căci dinăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,furtişagurile, lăcomiile, vicleşugurile, înşelăciunile, faptele de ruşine, ochiul rău, hula, trufia, nebunia.
  •  Toate aceste lucruri rele ies dinăuntru şi spurcă pe om.”
  • Marcu 7:21,22,23

  Trăirea cu lipsa temei de Dumnezeu, deschide ușa diavolului și tuturor lucrurilor destructive ce la aduce cu el în viața omului. Din om face neom. Viața se transformă în moarte, iar lumina în întuneric. Viața veșnică pe care ar fi putut-o avea, duce la pierzarea sufletului în osânda veșnică.
Din inimă iese totul. Păzește-ți inima... !


Postări populare de pe acest blog

Scrisoare de Kafka către Felice

Te-am căutat

Prin harul Lui trăiesc