O speranță între așteptare și tăcere II

Într-un moment de agonie ea a cedat. Așa cum era și cum se simțea s-a îndreptat spre el. Cu capul aproape plecat iar cu mâinile părea că cere ceva subtil. Și-a zis ca măcar surâsul să și-l păstreze. Să dea un aer de armonie, aproape uitând de zilele pustii în care a stat de veghe în așteptarea răspunsului. Da, cu mâinile voia să primească răspunsul lui. În avansarea ei nesigură era incertitudine. Nu știa ce îi va putea aduce aceasta. O reînoire a speranței sau un pas trist ce trebuia să-l dea înapoi. Și dacă ar fi dat înapoi, ea tot spre înainte mergea.
 Răspunsul lui... a ajuns la ea. L-a primit. Dar nu așa clar precum ea se aștepta. Un răspuns încețoșat, din care ea nu a înțeles prea mult. Să pară a fi sau a nu fi ? Sau doar a fi și a nu fi? Sau doar a părea.. Nici ea nu mai știa. A rămas pierdută în ceața deasă ce-i acoperea orizontul. Dar în rătăcirea ei și-a făcut curaj. Da, și-a făcut curaj!  Curaj ca să renunțe la speranță. La tot ce putea însemna... la a fi. La iluziile pe care speranța le-a adus cu ea. Pentru ca uneori e mai bine să renunți... Să renunți a te mai amăgi.
 A așteptat. Așteptarea devenindu-i prea lungă. Iar răspunsul primit nu a fost pe măsura așteptării. El mai tare a amețit-o. Și a lăsat-o abandonată în altă mulțime de gânduri, ce iarăși nu-i dădeau pace. Dar gata! Gata cu așteptarea! Gata cu visarea! Voia să asculte susurul liniștii pentru sufletul ei tulburat. 
 Acum, ea simțea nevoia să pună capăt acestui fir de speranță. A ținut prea strâns de el, dar zadarnic. Era timpul să-i dea drumul. Voia să-și calce speranța în picioare. Să o facă bucați bucățele!  Îi era greu... inima ei bună n-ar fi vrut s-o lase să facă crudul pas. Speranța... Îi era milă de ea, dar în urma tuturor petrecute a realizat că speră degeaba... Speră în van...
O speranță ori o alimentezi ori o lași să moară. Nu este cale de mijloc. 
*** 
Dar... dacă în timp, pe nesimțite speranța își adună cioburile împrăștiate și-ar prinde iar contur de viață? 
Oh nu! Speranță, tot tu ești?   

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare de Kafka către Felice

Te-am căutat

Prin harul Lui trăiesc